ua en ru

Впровадження фотофіксації на дорогах дозволить зменшити кількість порушень на 75%, - нардеп

Впровадження фотофіксації на дорогах дозволить зменшити кількість порушень на 75%, - нардеп Фото: Вадим Денисенко (УНІАН)

Після введення фотофіксації може знадобитися перехідний період для водіїв

Впровадження фотофіксації на дорогах дозволить зменшити кількість порушень правил дорожнього руху (ПДР) на 75%. Про це сьогодні в кулуарах Ради журналістам заявив представник Кабінету Міністрів у парламенті Вадим Денисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фотофіксація мінімізує людський фактор, тому нам потрібно зробити фотофіксацію, зараз відповідні зміни пропонуються. 12 смертей на день, я вважаю, що фіксація вирішує 75% всієї цієї історії. Якщо ти розумієш, що через місяць до тебе прийдуть штрафи у кілька тисяч гривень, в наступному місяці ти будеш набагато акуратніше їздити", - заявив Денисенко.

Нардеп зазначив, що після введення фотофіксації може знадобитися перехідний період від одного до двох місяців, коли водії будуть отримувати листи про праворушениях, але ще не зобов'язуватися за них платити.

За словами Денисенка, це потрібно для того, щоб автомобілісти зрозуміли, які суми їм доведеться витрачати в разі порушень в майбутньому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін підтримав пропозиції МВС про посилення подібних проступків. Серед іншого, пропонується збільшити штрафи за водіння без прав в 20 разів.

Крім того, пропонується на практиці впровадити фото - та відео-фіксацію порушень ПДР, в містах знизити граничну швидкість руху з 60 до 50 км/год у населених пунктах, а водіям, які вперше отримали права і протягом двох років два чи більше разів порушували правила, доведеться підтвердити своє право бути водієм.