ua en ru

Введення безвізового режиму призвело до виходу України з кола пострадянських країн, - Порошенко

Введення безвізового режиму призвело до виходу України з кола пострадянських країн, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко заявив, що Україна є частиною об’єднаної Європи

Введення безвізового режиму призвело до виходу України з кола пострадянських країн. Про це у ході прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служби глави держави.

Так, за словами глави держави, важливими наслідками запровадження безвізового режиму є вихід України із кола так званих пострадянських держав та ще глибше залучення України до спільного європейського цивілізаційного простору.

"Тепер хіба-що божевільні можуть вважати Україну частиною так званого "русского мира". Україна, як я вже казав, це частина об’єднаної Європи, від Лісабона до Харкова. Ми поділяємо спільні цінності. І при цьому зберігаємо, ми, українці, свою національну ідентичність", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами Порошенка, понад 3,3 млн українських громадян вже отримали біометричні паспорти і в очікуванні зараз історичного рішення. Ще мільйон мають на руках звичайні закордонні паспорти.