ua en ru

Другий енергоблок газогенеруючої електростанції на Алчевському меткомбінаті буде відкрито до кінця 2013 р., - Янукович

Другий енергоблок газогенеруючої електростанції комбінованого циклу ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" буде зданий в експлуатацію до кінця цього 2013 р. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час виступу на засіданні Ради регіонів у Луганську, передає прес-служба глави держави.

"Другий блок буде зданий до кінця цього року, мабуть у вересні-жовтні", - зазначив Янукович.

За його словами, сьогодні було введено в експлуатацію перший енергоблок потужністю 151,5 МВт. Водночас Президент підкреслив, що сумарна потужність двох енергоблоків складе 303 МВт. Таким чином, підкреслив Янукович, завдяки введенню в дію цих енергоблоків Алчевський меткомбінат зможе продавати електроенергію на енергетичний ринок.

Президент розповів учасникам засідання, що на нових енергоблоках використовуються сучасні технології. Це дозволяє отримувати електроенергію шляхом переробки газів металургійного виробництва. Технології розроблені в Японії і не мають аналогів на території країн СНД.

Нагадаємо, що сьогодні Янукович взяв участь у відкритті першого енергоблоку газогенеруючої електростанції на Алчевському меткомбінаті.