ua en ru

ВТБ Банк спростовує інформацію про належність йому військового госпіталю в Дніпропетровську

Публічне акціонерне товариство "ВТБ Банк" спростовує інформацію про належність йому військового госпіталю в місті Дніпропетровську.

Публічне акціонерне товариство "ВТБ Банк" спростовує інформацію про належність йому військового госпіталю в місті Дніпропетровську. Про це повідомляє прес-служба банку.

Так, у відповідь на заяви ЗМІ про те, що ПАТ "ВТБ Банк" є власником будівлі, в якому раніше розміщувався госпіталь Міністерства оборони України у Дніпропетровську за адресою: вул. Комсомольська 63, зазначають, що до 2007 року ця будівля дійсно перебувала в державній власності.

В 2008 році новий власник будинку звернувся до ПАТ "ВТБ Банк" для отримання кредитних коштів на реконструкцію цієї будівлі. В якості забезпечення виконання зобов'язань перед ПАТ "ВТБ Банк" в заставу було передано плановане до реконструкції будівля.
Крім цього, у прес-службі заявляють, що проект з реконструкції будівлі не був реалізований, кредитні кошти ПАТ "ВТБ Банк" повернуті не були.

У зв'язку з цим у 2010 році "ВТБ Банк" змушений був ініціювати передбачені чинним законодавством процедури по зверненню стягнення на заставлене майно.

"Незважаючи на наявність судового рішення, повністю підтверджує право ПАТ "ВТБ Банк" стягнути з позичальника кредитні кошти, у зв'язку з наявністю форс-мажорних обставин у вигляді бойових дій на південному сході України, за ініціативою ПАТ "ВТБ Банк" державна виконавча служба не проводить жодних дій щодо примусової реалізації заставного майна, до їх завершення", - заявили в "БТБ Банк".

Нагадаємо, раніше уповноважений Президента України Петра Порошенка з врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат з фракції "Удар" Ірина Геращенко заявила, що Дніпропетровський військовий госпіталь належить російському банку "ВТБ Банк".