ua en ru

ЗСУ уточнили порядок підготовки у відповідності до загроз з боку Росії, - Муженко

ЗСУ уточнили порядок підготовки у відповідності до загроз з боку Росії, - Муженко Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

Муженко розповів про результати військових навчань у вересні

Збройні сили України уточнили порядок підготовки військ відповідно до загроз з боку Росії. Про це у Національному університеті оборони імені Івана Черняховського заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передає прес-служба відомства у Facebook.

"В період з 12 по 15 вересня проведено стратегічні командно-штабні навчання з органами військового управління "Непохитна стійкість 2017", ряд інших заходів з метою адекватного реагування на загрози, пов'язані з проведенням навчань "Захід 2017". Ми завершили повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ. Практично завершено злагодження органів військового управління. У готовність до виконання завдань приведено також систему територіальної оборони", - заявив Муженко.

За його словами, в ході навчань армія відпрацювала доукомплектування бойових бригад особовим складом. У серпні на навчальні збори з резервістами оперативного резерву першої черги в складі п'яти бойових бригад залучалося майже 5 тис. осіб. Вже протягом вересня відбулися військові збори, до яких залучалися майже 7 тис. резервістів першої черги.

Крім того, в цей же час провели 10-денні військові збори військових частин територіальної оборони в семи областях, під час яких з оперативного резерву другої черги було призвано понад 3 тис. військовослужбовців.

"Проведення зазначених заходів протягом вересня забезпечило підготовку Збройних сил до адекватного реагування на можливі зміни воєнно-стратегічної обстановки навколо України", - додав Муженко.

Збройні Сили України уточнили порядок підготовки військ відповідно до загроз з боку Росії - генерал армії України Віктор Муженко Збройні Сили України уточнили порядок бойової підготовки військ та провели заходи із злагодження структур оперативного управління та систем тилового забезпечення для адекватного реагування на загрози, які з’явилися під час проведення Росією стратегічних навчань «Захід 2017», в тому числі - на території Білорусі. На цьому у вівторок 3 жовтня у виступі перед слухачами та викладацьким складом Національного університету оборони України імені Івана Черняхівського наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко. «У період з 12 по 15 вересня проведено стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління, військами (силами) “Непохитна стійкість 2017”, ряд інших заходів з метою адекватного реагування на загрози, пов’язані з проведенням навчання “Захід 2017”. Ми завершили повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ (сил). Практично завершено злагодження органів військового управління. У готовність до виконання завдань приведено також систему територіальної оборони», - повідомив генерал армії України Віктор Муженко. За його словами, під час навчань відпрацьовано заходи з доукомплектування бойових бригад особовим складом. У серпні на навчальні збори з резервістами оперативного резерву 1 черги у складі п’яти бойових бригад залучалося майже 5 тис. осіб. Вже протягом вересня відбулися навчальні збори, до яких залучалися майже 7 тисяч резервістів 1 черги. Крім того, в цей же час проведено десятиденні навчальні збори військових частин територіальної оборони у семи областях України, під час яких з оперативного резерву другої черги було призвано понад 3 тисячі військовослужбовців, які пройшли тренування у складі Корпусу резерву. «Проведення зазначених заходів протягом вересня забезпечило підготовку Збройних Сил до адекватного реагування на можливі зміни воєнно-стратегічної обстановки навколо України», - наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 3 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що для охорони арсеналів можуть призвати офіцерів запасу.