ua en ru

ЗСУ втратять до 12 тис. військових за 10 днів при силовому сценарії на Донбасі, - Муженко

ЗСУ втратять до 12 тис. військових за 10 днів при силовому сценарії на Донбасі, - Муженко Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

При цьому втрати мирного населення можуть бути набагато більшими

Україна при спробі звільнити окуповані райони Донецької та Луганської областяей за силовим сценарієм за десять днів може втратити до 12 тис. військовослужбовців. Про це журналістам заявив начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами начальника Генштабу, треба бути готовим до величезних втрат у випадку силового повернення Донбасу. Муженко підкреслив, що протягом десятиденного операції із застосуванням авіації українська армія може втратити 10-12 тис. військових, в тому числі 3 тис. чоловік загиблими.

Крім того, начальник Генштабу вважає, що в такому випадку втрати мирного населення будуть ще більшими. За його словами, досвід проведення антитерористичної операції показує, що на 2,3 тис. загиблих військових припадає 10 тис. загиблих мирних жителів.

При цьому Муженко вважає, що у ВСУ достатньо сил для адекватної реакції на можливі провокації російської армії по всьому україно-російському кордону.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна буде робити все, щоб мирним шляхом повернути Донбас і Крим.

"Будемо робити все для того, щоб до України прийшов мир, і ми мирним шляхом звільнили Донбас і Крим", - заявив він в ході робочої поїздки до Івано-Франківської області.