ua en ru

ЗСУ розпочинають підготовку операторів ракетного комплексу Javelin

ЗСУ розпочинають підготовку операторів ракетного комплексу Javelin Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Основна підготовка буде проходити за кордоном

Збройні сили України приступають до підготовки операторів американського переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin. Про це йдеться в повідомленні ресурсу Ukrainian Military Pages, який висвітлює стан військових формувань, військової промисловості та оборонної політики України.

Повідомляється, що підготовка кандидатів розпочнеться 15 січня 2018 року на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного з проведення мовної підготовки для отримання необхідного рівня знання англійської мови.

Також повідомляється, що після мовної підготовки відібраних кандидатів направлять за кордон для навчання бойовому застосуванню протитанкових ракетних комплексів.

Нагадаємо, у грудні президент США Дональд Трамп схвалив продаж летальної зброї Україні. За даними американського телеканалу ABC, план адміністрації Трампа передбачає постачання до України 35 пускових установок і 210 протитанкових ракет. До партії можуть бути включені також протитанкові ракетні комплекси Javelin.