ua en ru

ВСУ з початку року записалися 12 тис. контрактників

ВСУ з початку року записалися 12 тис. контрактників Фото: у Міноборони відзвітували про кількість контрактників

Міноборони змінило підходи до відбору та призову на військову службу за контрактом

Кількість бажаючих вступити на військову службу за контрактом до Збройних Сил України з початку року склало більше 12 тисяч чоловік. Про це заявила прес-секретар Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, передає прес-служба відомства.

"З початку 2016 року кількість бажаючих вступити на військову службу за контрактом склала понад 12 тисяч осіб. З них понад 9 300 осіб підписали контракт", - повідомила Гаврилюк.

Наголошується, що у ВСУ змінені підходи до відбору та призову на військову службу за контрактом.

"Тепер всіх без винятку кандидатів направляються в навчальні центри Збройних Сил, де кваліфікаційними комісіями визначається рівень підготовки рекрута і подальші терміни навчання. Таким чином, якщо контрактник не вимагає навчання, то протягом від одного до двох тижнів з ним проводять заняття для відновлення навичок, після чого контрактник отримує розподіл у військовій частині. Інші контрактники навчаються за програмою підготовки терміном від одного до двох місяців", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Ннаціональна гвардія України планує залучити до проходження служби на контрактній основі майже 4 тис. осіб в 2016 році.