ua en ru

ЗСУ готуються прийняти на озброєння протитанкові ракетні комплекси США, - Муженко

ЗСУ готуються прийняти на озброєння протитанкові ракетні комплекси США, - Муженко Фото: Віктор Муженко (УНІАН)

ЗСУ вже готуються прийняти на озброєння американські Javelin

Збройні сили України (ЗСУ) почали опрацьовувати заходи з метою підготовки до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів Javelin. Про це заявив сьогодні, 17 січня, у Брюсселі начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко, передає "Укрінформ".

"Позиція одна: мова йде про Javelin. Є відповідна процедура їх отримання. Вона не така швидка, як нам би хотілося. Для цього ще потрібна робота відповідних експертів у питаннях обстеження готовності України брати таку зброю", - сказав Муженко.

Також головнокомандувач ЗСУ уточнив, що мова йде і про питання безпеки та умов зберігання такої зброї, а також оформлення процесу її передачі.

Нагадаємо, 12 січня Збройні сили України приступають до підготовки операторів американського переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin.

Підготовка кандидатів розпочнеться 15 січня 2018 року на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного з проведення мовної підготовки для отримання необхідного рівня знання англійської мови.

Крім того, посол США Марі Йованович заявила, що уряд Сполучених Штатів Америки надасть летальна зброю Україні абсолютно безкоштовно.