ua en ru

ЗСУ не були готові до російської агресії, - заступник секретаря РНБО

ЗСУ не були готові до російської агресії, - заступник секретаря РНБО Фото: Михайло Коваль (mil.gov.ua)

Російська агресія - це була заздалегідь підготовлена операція, - сказав перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль

Збройні сили України абсолютно не були боєготовні на початок агресії Російської Федерації. Про це у залі Оболонського суду під час слухання по справі держради Віктора Януковича повідомив свідок сторони обвинувачення перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Михайло Коваль, передає кореспондент РБК-Україна.

Перший заступник секретаря РНБО відповів на запитання прокурора, що стосувалося стану ЗСУ у лютому-березні 2014 року.

"Збройні сили не були зброєготовні та боєздатні. Ми були третіми на континенті по готовності. Проти нас здійснила агресію країна, яка була гарантом нашої безпеки. Фактично Збройні сили абсолютно не були боєготовні на початок агресії. Це була заздалегідь підготовлена потужна операція", - сказав він.

Так, свідок з 25 березня 2014 року по 3 липня 2014 року був в.о. міністра оборони України. 3 липня 2014 року указом президента України призначений на посаду заступника секретаря РНБО. 17 лютого 2015 року Указом президента України призначений на посаду першого заступника РНБО.

Зазначимо, колишнього президента України Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, наступного тижня у справі щодо держзради буде допитаний Петро Порошенко.