ua en ru

Армія в 2017 році отримала понад 600 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, - Порошенко

Армія в 2017 році отримала понад 600 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

ЗСУ у 2017 році отримали близько 250 одиниць приладів нічного бачення

Збройні сили України (ЗСУ) у 2017 році отримали понад 600 одиниць ракетно-артилерійського озброєння. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході виступу з нагоди Дня ракетних військ і артилерії.

"Загалом лише за поточний рік Збройні сили України отримали понад 600 одиниць зразків ракетно-артилерійського озброєння, близько 250 одиниць приладів нічного бачення та інших сучасних зразків озброєння", - зазначив він.

За словами глави держави, наразі українська артилерія повністю відповідає вимогам, який домінує у країнах НАТО - це критерій точності.

Крім того, він додав, що у 2017 році в рамках матеріально-технічної допомоги від іноземних партнерів Україна додатково отримала більш як 100 одиниць приладів нічного бачення, захищених ноутбуків та інших систем.

Українська артилерія повністю відповідає вимогам, який домінує у країнах НАТО – це критерій точності. І ми впевнено просуваємося цим шляхом. Загалом лише за поточний рік Збройні Сили України отримали понад 600 одиниць зразків ракетно-артилерійського озброєння, близько 250 одиниць приладів нічного бачення та інших сучасних зразків озброєння. За цей же період було прийнято на озброєння або допущено до експлуатації: переносний ракетний комплекс "Корсар", безпілотно-авіаційні комплекси "Фурія", "Fly Eye". В рамках матеріально-технічної допомоги від наших іноземних партнерів ми додатково отримали більш як 100 одиниць приладів нічного бачення, захищених ноутбуків та інших систем.

Опубліковано Петром Порошенком 3 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомляв, що в боях з російським агресором на Донбасі загинули 317 українських артилеристів.