ua en ru

Вступ у Митний союз скоротить рівень безробіття в Україні, - Кілінкаров

Єдине, що може серйозно вплинути на зниження рівня безробіття в країні, а також вберегти українську економіку від колапсу, - це вступ у Митний союз. Таку думку висловив народний депутат України від КПУ, перший секретар Луганського обкому партії Спиридон Кілінкаров, коментуючи опубліковані прогнози багатьох експертів про критичну ситуацію, що склалася в соціально-економічній сфері країни.

Кілінкаров відзначив, що масові скорочення працівників і робочого тижня, а також повсюдне закриття підприємств стосується не тільки збиткових або підприємств-банкрутів, але і цілком успішних і розвиваються.
На його думку, врятувати Україну можна, тільки вставши на шлях інтеграції в Митний союз, що обіцяє державі величезні вигоди.

"Тільки сліпий не бачить, що ми вже фактично в кроці від масштабної економічної та соціальної катастрофи. І в цій ситуації, я переконаний, керівництвом країни повинні прийматися чіткі і однозначні рішення, одним з яких, очевидно, є інтеграція України в Митний союз. Оскільки членство в МС, за прогнозами більшості провідних українських і міжнародних економістів, забезпечить зростання ВВП України на рівні 1,5-2%. А 1% зростання ВВП - це 2% зниження рівня безробіття в країні", - зауважив парламентарій.

На сьогоднішній день, за його словами, загальний показник безробіття в країні сягає 1,8%.

"У нас на Луганщині, за даними державної служби зайнятості області, кількість зареєстрованих безробітних склало 1,5% від загальної кількості працездатного населення. Тобто в принципі такий же, як і загальнодержавний. Але головне, що ті самі 1,5-2% зростання ВВП, що дасть нам членство в МС, фактично дозволять нам знизити рівень безробіття до нуля протягом одного року, а то і раніше", - заявив нардеп, підкресливши, що інших шляхів для виходу з кризи немає.