ua en ru

Вступ в силу безвиза з ЄС не вимагає додаткових заходів безпеки на кордонах, - Климпуш-Цинцадзе

Вступ в силу безвиза з ЄС не вимагає додаткових заходів безпеки на кордонах, - Климпуш-Цинцадзе Фото: безвізовий режим (УНІАН)

Дії, які були виконані в рамках візової лібералізації, повинні забезпечити готовність України

Після вступу в дію безвізового режиму з Європейським Союзом Україна не повинна забезпечувати додаткові заходи на кордонах, адже це було вчинено під час виконання плану дій щодо лібералізації. Про це журналістам сьогодні повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі ті речі, які ми здійснили протягом виконання плану дій щодо візової лібералізації, повинні забезпечити нашу готовність, тому я не думаю, що якісь окремі додаткові заходи з точки зору безпеки повинні бути", - заявила Цинцадзе.

Климпуш-Цинцадзе також назвала прекрасною новиною прийнятий Верховної Радою закон, який законодавчо закріплює мета набуття Україною членства в НАТО. За словами Климпуш-Цинцадзе, поки неможливо говорити про терміни, коли Україна повинна вступити в організацію, адже спочатку країна повинна виконати багато вимог.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборонити виїзд українців за межі країни можуть у разі порушення правил захід кордону або нездатність обґрунтувати мету та умови перебування.