ua en ru

Вступна кампанія 2015: МОН заявили про зменшення кількості абітурієнтів

Вступна кампанія 2015: МОН заявили про зменшення кількості абітурієнтів Фото: Сергій Квіт

Сьогодні відбудеться конкурсної комісії по розподілу держзамовлення

У 2015 р. зафіксовано зменшення кількості абітурієнтів. Про це в ході брифінгу заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вступна компанія, загалом, проходить нормально, і немає паніки в університетах. У нас є факт, і ще кілька років ще буде факт зменшення кількості абітурієнтів. Але ми бачимо, що вже демографічні процеси інші і зараз попит дуже великий на дошкільну освіту, тому що народжуваність збільшується. Але абітурієнтів у цьому році менше, держзамовлення менше, ніж у минулому році, але все хороші внз має гарні конкурси і все на правильному шляху", - заявив Квіт.

Міністр також повідомив, що сьогодні, 21 липня, відбудеться чергове засідання конкурсної комісії по розподілу державного замовлення.

"Сьогодні буде чергове засідання конкурсної комісії по розподілу державного замовлення. Наша головна політика - в першу чергу ми даємо держзамовлення кращим університетам, які мають кращі навчальні програми. Також ми даємо держзамовлення, в першу чергу, кращим регіональним університетам, щоб кожен регіон мав свої наукові кадри та свої сили свій потенціал", - розповів Квіт.

Нагадаємо, в Єдиній державній електронній базі з питань освіти станом на ранок 20 липня 2015 р. за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра зареєстровано 1 млн. 074 тис. 954 заяви від 317 тис. 809 абітурієнтів.