ua en ru

Зустріч у Берліні на рівні політдиректорів відбудеться в першій половині дня, - МЗС України

Зустріч у Берліні на рівні політдиректорів відбудеться в першій половині дня, - МЗС України

Сьогоднішня зустріч у Берліні в "нормандському форматі" (Україна-Німеччина-Франція-Росія) на рівні політдиректорів відбудеться в першій половині дня. Про це РБК-Україна повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"Зустріч очікується в першій половині дня. Україну там буде представляти Макєєв (директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макєєв, - ред.). Він прокоментує її підсумки ближче до вечора", - заявив Перебийніс.

На питання про те, коли слід очікувати зустрічі глав зовнішньополітичних відомств у "нормандському форматі", чи можлива вона в першій половині місяця, Перебийніс відповісти важко.

У свою чергу статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін в коментарі російським держЗМІ заявив, що російська сторона на зустрічі в Берліні 5 січня розраховує обговорити підготовку майбутніх контактів на різних рівнях і реалізацію мінських домовленостей.

Російську сторону на зустрічі представить директор другого департаменту країн СНД МЗС Віктор Сорокін.

Нагадаємо, в грудні 2014 р. Президент України Петро Порошенко анонсував на 15 січня зустріч у "нормандському форматі" на вищому рівні.

"Нормандський формат" переговорів по врегулюванню ситуації в Україні отримав таку назву після зустрічі, яка відбулася 6 червня 2014 р. в Нормандії з участю лідерів Росії, Франції, Німеччини та України.