ua en ru

Зустріч Порошенка і Байдена: основні тези

Зустріч Порошенка і Байдена: основні тези Фото: Джо Байден і Петро Порошенко

Президент України і віце-президент США дали спільну прес-конференцію за підсумками переговорів

Сьогодні в Києві пройшла зустріч президента України Петра Порошенка і віце-президента США Джо Байдена. Американський політик зустрівся з народними депутатами та активістами, а також провів переговори з главою української держави, після чого вони дали спільну прес-конференцію.

Крім того, Джо Байден завтра, 8 грудня, виступить на пленарному засіданні Верховної ради України.

Деескалація конфлікту на Донбасі і питання Криму стали головними в переговорах

В ході зустрічі Порошенко і Байден насамперед обговорили деэскалацию конфлікту на Донбасі і питання Криму. Також під час переговорів порушувалося питання про подальші дії для забезпечення повної імплементації Мінських угод.

Порошенко подякував Байдена за допомогу при створенні патрульної поліції

Під час зустрічі президент України Петро Порошенко подякував віце-президента США Джо Байдена за допомогу при створенні патрульної поліції.

"Вдячний Джо Байдену за значну допомогу США, надану при створенні патрульної поліції. Зокрема, допомога у навчанні, обмін досвідом!", - сказав Порошенко.

Україна готова допомагати коаліції в Сирії

Після переговорів Байденом Петро Порошенко заявив, що Україна готова допомагати антитерористичної коаліції в Сирії.

"Я підтвердив панові віце-президенту нашу готовність, готовність України надавати максимальну підтримку коаліційним силам в Сирії. Україна є і буде пліч-о-пліч з антитерористичною коаліцією і терористична загроза для України нам дуже добре відома не з чиїхось переказів", - підкреслив Порошенко.

США нададуть Україні 190 млн доларів фіндопомоги

Джо Байден повідомив, що США нададуть Україні нову допомогу в розмірі 190 млн доларів.

"Але ми будемо продовжувати підтримувати ваш економічний прогрес і будемо вашими союзниками... Поки ви будете продовжувати просування в боротьбі з корупцією... Сполучені Штати будуть разом з вами. І сьогодні я кажу про те, що... хочу оголосити нову допомогу Україні на суму майже 190 млн доларів", - зазначив віце-президент США.

РФ повинна співпрацювати з Україною для проведення виборів на Донбасі

За словами Байдена, США наполягають на співпрацю Росії і України для проведення вільних і безпечних місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу.

"Президент Обама зовсім недавно на зустрічі з президентом Путіним передав це послання безпосередньо президенту Путіну, що всі наші міжнародні партнери очікують, що російська сторона буде виконувати взяті на себе зобов'язання. Москва повинна... конструктивно співпрацювати з Україною для створення умов для вільних, чесних і безпечних місцевих виборів на Донбасі", - зазначив він.