ua en ru

Зустріч прикордонслужб РФ і України по затриманим прикордонникам пройшла безрезультатно

Зустріч прикордонслужб РФ і України по затриманим прикордонникам пройшла безрезультатно Фото: Олег Слободян (УНІАН)

Суд РФ засудив сумських прикордонників до двох місяців в'язниці

Зустріч між представниками прикордонних служб Росії та України за затриманим сумським прикордонникам в Брянську завершилася безрезультатно. Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян Facebook.

За його словами, прикордонник від РФ, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на питання і лише вручив російську версію протоколу про зустріч.

"Документ формально сухий і не містить відповідей на питання, які цікавлять українську сторону. Українські прикордонники письмово висловили своє заперечення у зв'язку з порушенням російською прикордонною службою протокольних домовленостей і відверто цинічною позицією", - заявив Слободян.

У той же час Слободян наголосив, що обставини "затримання" двох офіцерів сумського прикордонного загону російськими прикордонниками потроху вдається з'ясувати.

По-перше, за оперативною інформацією в РФ стосовно українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями, зокрема, незаконне перетинання державного кордону та злісну непокору працівникам правоохоронного органу.

Суд РФ засудив українських прикордонників до утримання під вартою на 2 місяці.

"Ці обставини наштовхують на думку про те, що наші військовослужбовці буди захоплені силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула - це підтверджує. Скоріше всього, що на офіцерів виявляється психологічний тиск і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні", - написав Слободян.

Він додав, що Державна прикордонна служба спільно з МЗС буде продовжувати вимагати від російської сторони видачі українських прикордонників.

Нагадаємо, раніше помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив, що прикордонні служби Росії і України проведуть зустріч з затриманим українським прикордонникам в Брянську, де і відбулося затримання.