ua en ru

Зустріч основної групи Мюнхенській конференції з безпеки може відбутися в жовтні в Білорусі

Зустріч основної групи Мюнхенській конференції з безпеки може відбутися в жовтні в Білорусі Фото: Білорусь (facebook.com/GpkGovBY)

Білорусь сьогодні є місцем, де можна зібрати людей з різних конфліктуючих регіонів, - Макей

Керівництво Мюнхенської конференції з безпеки запропонувало провести в жовтні 2018 року зустріч основної групи в Білорусі. Про це міністр закордонних справ Білорусі повідомив для телеканалу СТВ.

"Справді, пан Ішингер (Вольфганг Ішингер, голова Мюнхенської конференції з безпеки, - ред.) і його секретаріат запропонували провести в Білорусі в жовтні цього року зустріч так званої основної групи Мюнхенській конференції з безпеки", - заявив міністр закордонних справ республіки Білоусь Володимир Макей.

Макей сказав, що Білорусь сьогодні являє собою місце, де можна зібрати людей з різних конфліктуючих регіонів, і він переконаний, що якщо зустріч відбудеться на білоруській землі, то це внесе свій внесок у зниження напруженості та конфронтації, які сьогодні присутні в регіоні.

"Ця зустріч (зустріч основної групи Мюнхенській конференції з безпеки, - ред.) являє собою зібрання видних керівників, політиків, політичних діячів, державних діячів в закритому форматі. Близько 70-80 осіб, які збираються і обговорюють найактуальніші на даний момент проблеми", - повідомив голова МЗС.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що Білорусь надасть миротворців тільки після домовленості між Порошенком і Путіним.