ua en ru

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" запланована на 18 лютого в Мюнхені

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" запланована на 18 лютого в Мюнхені Фото: Зігмар Габріель вперше візьме участь у зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки"

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" буде присвячена, зокрема, ситуації в Авдіївці

Зустріч глав Міністерств закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація) запланована на 18 лютого в Мюнхені (Німеччина). Про це заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

"На 18 число запланована зустріч в нормандському форматі, вона опрацьовується, є ймовірність її проведення", - сказала вона.

Зазначається, що ідея проведення зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки належить главі зовнішньополітичного відомства Німеччини Зигмару Габріелю.

"Міністр закордонних справ запросив своїх колег з Франції, Росії та України провести зустріч у "нормандському форматі", яка відбудеться на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки", - сказав у середу на брифінгу представник МЗС Німеччини Себастьян Фішер.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" по Авдіївці відбудеться цього тижня.