ua en ru

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" можлива під час Мюнхенської конференції, - Клімкін

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" можлива під час Мюнхенської конференції, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

Клімкін обговорить це питання з колегами з Німеччини та Франції

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає, що зустріч міністрів закордонних справ "нормандського формату" відбудеться на полях Мюнхенській конференції з безпеки. Про це він заявив на прес-конференції за підсумками діяльності української дипломатії в 2017 році і пріоритетам на 2018 рік, передає "Інтерфакс Україна".

"Звичайно, будемо говорити про звільнення наших заручників і наших політичних в'язнів. Ось саме цим двом питанням була присвячена моя остання розмова з паном Лавровим. Ми розмовляємо про те, щоб під час Мюнхенської конференції з питань безпеки зібратися в "нормандському форматі" на рівні міністрів. Поки що, на жаль, чіткого бачення, якими будуть результати цієї зустрічі, немає", - сказав Клімкін.

Крім того, Клімкін повідомив, що обговорить це питання з колегою з Німеччини Зігмар Габріель, а завтра з главою МЗС Франції Жан-Ів Ле Дрианом.

Зазначимо, 54-а Мюнхенська конференція з безпеки пройде 16-18 лютого 2018 року.

Нагадаємо, на початку січня про це повідомив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель.

"Було б непогано, якби ми на початку цього року, як раз на Мюнхенській конференції з питань безпеки зустрілися в нормандському форматі на рівні міністрів", - сказав Габріель