ua en ru

Через спалах гепатиту А у дитячому притулку в Одеській області госпіталізовано 19 осіб

Через спалах гепатиту А у дитячому притулку в Одеській області госпіталізовано 19 осіб Фото: у Одеській області спалах гепатиту А

Медики оцінюють стан пацієнтів як стабільний

Через спалах гепатиту А у дитячому притулку в в Білгород-Дністровському (Одеська область) госпіталізовано 19 осіб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Одеської обласної державної адміністрації у Facebook.

"У Білгород-Дністровському дитячому притулку "Центр психолого-соціальної реабілітації для дітей" зафіксовано інфекційне захворювання - гепатит А. Станом на 03.06. 2017, 19 дітей госпіталізовано до Білгород-Дністровської центральної районної лікарні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у трьох із 19 госпіталізованих дітей лабораторно підтверджено гепатит А, ще 16 дітей залишаються під наглядом лікарів.

Повідомляється, що медики оцінюють стан пацієнтів як стабільний.

"Ситуація не є екстраординарною, це не епідемія. Локалізований спалах періодично виникає в установах, де організовано колективне харчування. Для локалізації та ліквідації спалаху фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів. Зокрема, в притулку відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об’єктів довкілля. За дітьми, що контактували з пацієнтами, встановлено медичне спостереження", - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА В`ячеслав Полясний.

Він також повідомив, що наразі головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області вивчає причини та умови, що призвели до виникнення та поширення інфекційної хвороби.

У дитячому притулку в Білгород-Дністровському зафіксовано спалах гепатиту А. У Білгород-Дністровському дитячому притулк...

Опубліковано Одеська обласна державна адміністрація 3 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Миколаївській області 10 дітей госпіталізували зі шлунково-кишковою інфекцією.