ua en ru

Внаслідок пошкодження газогону в центрі Києва спалахнув вогонь заввишки 20 м

До аварійної служби «Київгазу» 26 листопада о 14:22 надійшло повідомлення про пошкодження газопроводу у Чеському провулку (Печерський район Києва). Газовики прибули на місце події о 14:25 і виявили, що газопровід середнього тиску діаметром 160 мм пошкодив екскаватор будівельно-монтажного управління (БМУ) ТОВ «Алоріт-трейд». Про це повідомила прес-служба ВАТ «Київгаз».

БМУ без погодження з «Київгазом» виконувало на зазначеному місці земляні роботи. Мета цих робіт наразі «Київгазу». Внаслідок пошкодження газопроводу стався витік газу, який спалахнув від іскри працюючого екскаватора.

Для ліквідації витоку газу аварійна служба компанії «Київгаз» перекрила газопостачання на пошкодженій ділянці. Лише після цього пожежники змогли загасити вогнище. Висота полум'я сягала 15-20 метрів.

Жертв і потерпілих немає.

Однак внаслідок вимушеного перекриття газопостачання без тепла залишилася дитяча лікарня № 7, розташована неподалік. «Київгаз» планує полагодити пошкоджений газопровід і відновити газопостачання ним, а відтак і теплопостачання лікарні, упродовж 6-8 годин.

«Будь-які будівельні роботи, пов'язані з розриттями, мають обов'язково погоджуватися з «Київгазом», який досконально знає розташування газових мереж міста. А нехтування безпекою людей з боку будівельників слід карати за законом. Адже якби не було оперативного реагування аварійної служби газу, то в самому центрі столиці могла б статися масштабна трагедія»,- коментує голова правління ВАТ «Київгаз» Сергій Слепкань.