ua en ru

Незабаром в Раду надійде законопроект про створення Служби фінрозслідувань, - Порошенко

Незабаром в Раду надійде законопроект про створення Служби фінрозслідувань, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Концепція закону буде представлена сьогодні

Найближчим часом у Верховній Раді з'явиться проект закону, який передбачає створення Служби фінансових розслідувань. Про це сьогодні на засіданні Ради регіонального розвитку заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми стратегічно домовилися створити абсолютно нову службу фінансових розслідувань, яка єдина в країні тільки має право розслідувати злочини і правопорушення в економічній сфері і немає там що робити ні поліції, ні СБУ, ні прокуратурі, ні податкової поліції, нікому", - заявив Порошенко.

Глава держави зазначив, що сьогодні буде представлена концепція відповідного закону, який постараються провести через парламент в найкоротші терміни.

За його словами, створення Служби финрасследований разом з незалежними судами має кардинальним чином вплинути на рівень інвестиційної привабливості України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав парламент прийняти закон про Службу фінансових розслідувань у листопаді цього року.