ua en ru

ТСК з розслідування обставин трагедій в Одесі 2 травня і в Маріуполі 9 травня просить продовжити роботу

Тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі людей у Будинку профспілок в Одесі 2 травня і трагедії в Маріуполі 9 травня просить продовжити роботу.

Тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі людей у Будинку профспілок в Одесі 2 травня і трагедії в Маріуполі 9 травня просить продовжити роботу. Про це на брифінгу у ВРУ заявив депутат Антон Кіссе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми провели цілий ряд засідань комісії, перше було проведено в Одесі... Ми провели цілий ряд зустрічі в МВС Одеси, СБУ, а також судмедекспертизи. Нами були відправлені офіційні запити, але досі ми не отримали відповіді. Тільки частково отримано відповідь від судмедекспертизи, а від міліції і СБУ відповіді відкладаються. Тому ми звернулися до спікера парламенту, щоб він прискорив отримання комісією відповідей... Ми також будемо просити продовжити роботу комісії", - заявив він.

Кіссе зазначив, що комісія буде викликати на засідання секретаря РНБО Парубія, заступника Генерального прокурора Бойчука.
"Прийнято рішення заслухати керівництво МВС в парламенті про події в Одесі та Маріуполі", - сказав він.

Він також повідомив, що перші висновки комісії не підтверджують інформацію про використання в Будинку профспілок спеціального газу, що призвело до задухи людей.

"Ми будемо звертатися до ООН з метою надання додаткової експертизи, тому що ті висновки, які ми отримали...вони дають підстави стверджувати, що відповіді по газу хлороформ ми відповіді не отримали", - сказав Кіссе.