ua en ru

Світовий банк виділить Молдавії для реалізації проектів 57 млн дол

Світовий банк (СБ) виділить Молдові в 2011 р. для реалізації різних проектів в республіці 57 млн дол. Про це повідомив регіональний директор СБ по Білорусі, Україні і Молдавії Мартін Райзер на зустрічі в Кишиневі з прем'єр-міністром республіки Володимиром Філатом, передає РБК . Він зазначив, що, зокрема, близько 20 млн дол. СБ планує виділити Молдавії в рамках проекту "Електронний уряд", а 37 млн дол. - для реалізації проектів у галузі соціального захисту.
М.Райзер підкреслив, що СБ продовжить і далі підтримувати уряд Молдавії по впровадженню проектів та просування реформ в областях соціальної допомоги, освіти, юстиції, інфраструктури. У той же час, регіональний директор СБ висловився за ініціювання нових проектів, які сприяли б поліпшенню інвестиційного клімату і забезпечили б розвиток приватного сектора в Молдові.
М.Райзер сказав, що, на думку СБ, у наступні два роки необхідно реалізувати запущені соціальні проекти, а також ініціювати нові проекти, які дали б швидкий позитивний ефект і результат як у соціальній сфері, так і в розвитку бізнесу. Він запевнив, що СБ підтримає ці ініціативи.
Регіональний директор СБ сказав, що в останньому звіті СБ про впровадження стратегії партнерства з Молдавією йдеться про вражаючий прогрес за останні 1-1,5 року, незважаючи на складні умови, зумовлені непростою політичною ситуацією в країні в цей період.
В.Філат, у свою чергу, повідомив, що незабаром уряд Молдови затвердить план дій на 2011-2013 рр., розроблений на основі нової програми діяльності, після чого розробить пріоритети реформ. В.Філат відзначив, що серед пріоритетів програми діяльності значиться поліпшення інвестиційного клімату в країні, удосконалення нормативних та адміністративних рамок в області розвитку бізнесу. Поточний портфель допомоги Молдові з боку СБ складає 400 млн дол. Ці кошти призначені для реалізації 20 проектів в різних областях.