ua en ru

Світовий банк допоможе Україні з розробкою нової стратегії розвитку морпортів

Світовий банк допоможе Україні з розробкою нової стратегії розвитку морпортів Фото: Світовий банк допоможе Україні з портами (twitter.com/MINECONOMDEV)

Перші результати обіцяють представити через два місяці

Адміністрація морських портів України (АМПУ) спільно з експертами Світового банку почала роботу над актуалізацією стратегії розвитку морських портів до 2038 року. Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

Як повідомляється, делегація СБ вже почала спільну роботу з профидьными міністерствами та підприємствами, а також відвідала деякі порти України для вивчення ситуації на місцях.

Стратегія передбачає зміну моделі управління портами, зокрема, застосування принципів моделі landlord, закріплення спеціалізації портів; впровадження нових механізмів залучення інвестицій у портову галузь.

Крім того, будуть переглянуті плани розвитку інфраструктури кожного порту (днопоглиблення, модернізація залізниць, причалів) на основі аналізу поточних і потенційних вантажопотоків з урахуванням нових аспектів політики розрахунку портових зборів.

В АМПУ підкреслили, що технічна допомога Світового банку є донорським проектом.

Перші напрацювання щодо стратегії планується представити через два місяці.

Оновлена Стратегія розвитку морських портів до 2038 року в рамках середньострокової перспективи буде корелюватися з Національної транспортної стратегії України до 2030 року.

Нагадаємо, порт "Південний" замовив китайської компанії роботи з поглиблення дна за 1 млрд гривень.