ua en ru

Світовий банк схвалив позики для Єгипту на 430 млн дол. на сільське господарство та залізниці

Рада директорів Світового банку схвалила надання двох нових позик для Єгипту на підтримку двох проектів: модернізації іригації рівня фермерських господарств (100 млн дол) та реструктуризації Єгипетської національної залізниці (330 млн дол.). Про це повідомляє Світовий банк.

Проект модернізації іригації рівня фермерського господарства має на меті збільшення дохідності сільськогосподарського виробництва та покращення доступу до води вищої якості для 140 тис. невеликих фермерських господарств на площі 200 тис. феданів (федан дорівнює бл. 0,42 га).

Сільське господарство залишається життєво важливим для Єгипту. В ньому працює бл. 30% робочої сили країни, і воно надає засоби для прожиття для 55% населення, навіть незважаючи на скорочення частки сільського господарства у ВВП країни в процесі диверсифікації економіки.

Проект модернізації Єгипетської залізниці має на меті сприяти уряду в покращенні її надійності, ефективності та безпечності з метою її більшої відповідності економічним та соціальним потребам і зміцнення фінансової спроможності залізниці.