ua en ru

Світовий банк і МВФ обговорять фінансування України на наступному тижні, - НБУ

Світовий банк і МВФ обговорять фінансування України на наступному тижні, - НБУ Фото: Дмитро Сологуб (НБУ)

Регулятор підкреслює важливість для України співпраці з фондом

Представники Світового банку (ВБ) і Міжнародного валютного фонду (МВФ) наступного тижня можуть обговорити подальші перспективи програми по фінансуванню України. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як ви знаєте, на наступному тижні відбудуться традиційні регулярні весняні зустрічі Світового банку і МВФ, там буде і українська делегація. Це не тільки зустріч для того, щоб переговорити з місією і щоб обговорити програму, це стандартні зустрічі і з іншими міжнародними організаціями і центробанками... За нашою інформацією, будуть також обговорюватися і подальші перспективи програми, але в даний час немає якоїсь певної інформації", - сказав він.

Крім цього, Він підкреслив, що для України є критично важливою активізація співпраці з Міжнародним валютним фондом найближчим часом.

"Ми переконані, що для збереження макрофінансової стабільності України критично важливим є нагальна активізація зусиль для продовження співпраці з МВФ", - сказав заступник голови центробанку.

Нагадаємо, Нацбанк очікує черговий транш від МВФ на початку 3 кварталу.