ua en ru

Світовий банк готовий виділити Україні 1,25 млрд дол. на підтримку реформ і ще 1 млрд дол. до кінця року

Світовий банк готовий виділити Україні 1,25 млрд дол. на підтримку реформ і ще 1 млрд дол. до кінця 2014 р.

Світовий банк готовий виділити Україні 1,25 млрд дол. на підтримку реформ і ще 1 млрд дол. до кінця 2014 р. Про це під час офіційного візиту до Києва заявила віце-президент Світового банку по Європі та Центральній Азії Лора Так, передає її прес-служба.

"Група Світового банку швидко почала виконувати свою обіцянку про надання Україні до 3,5 млрд доларів США у 2014 році. Починаючи з березня, ми вже виділили 2,5 млрд доларів США і ми готові зробити ще більше", - розповіла Так.

За її словами, новий пакет допомоги включає два проекти за програмою політики розвитку на загальну суму 1,25 млрд дол. на підтримку реформ, які повинні сприяти економічному зростанню та стабілізації банківського сектора та інвестиційні проекти для підтримки модернізації централізованого теплопостачання, удосконалення системи соціального забезпечення, розвитку міської інфраструктури та агропромислового комплексу.

Крім того, ще 1 млрд дол. інвестицій планується виділити до кінця року.

Так зазначила, що на додаток до фінансової допомоги Світовий банк підтримує також розробку та реалізацію реформ, виконуючи аналітичну роботу, надаючи консультації та технічну допомогу з цілої низки питань.