ua en ru

Світовий банк готовий продовжувати надавати Україні допомогу у процесі впровадження реформ

Світовий банк готовий продовжувати надавати Україні допомогу у процесі впровадження реформ.

Світовий банк готовий продовжувати надавати Україні допомогу у процесі впровадження реформ. Про це в інтерв'ю Дзеркало тижня сказала віце-президент Світового банку Лора Так.

"Ми віримо, що, незважаючи на існуючий геополітичний контекст, ми зможемо продовжувати допомагати Україні у здійсненні необхідних змін", - сказала вона.

Віце-президент СБ також підкреслила, що для України зараз принципово важливо не давати політичних і бізнес-інтересів негативно впливати на процес економічних перетворень в країні.

У зв'язку з цим, у СБ сподіваються, що після позачергових виборів Верховної Ради, які заплановані на 26 жовтня, "уряд зможе закінчити розпочате, а реформи прискоряться".

На думку Так, найбільш важливими для України зараз є макроекономічна стабільність і стабільність банківського сектора.
Наступними за значимістю віце-президент назвала зменшення корупції, посилення підзвітності та підвищення рівня довіри населення до органів влади.

"Це підвищить ефективність державних витрат і поліпшить якість надання державних послуг населенню. Мова йде як про надання інфраструктурних послуг, так і соціальних - в першу чергу в охороні здоров'я та освіті", - зазначила вона.

Крім цього, в СБ підкреслюють важливість реформи енергетичного сектора, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату для росту і розвитку приватного бізнесу. Також одним з основних напрямків повинно стати створення надійної системи адресної соціальної допомоги.

"Тобто Україні, безумовно, потрібна комплексна програма, в якій би всі реформи посилювали один одного. Але дуже важливо збалансувати ці реформи, щоб ні один з напрямків не "просіла", не отримало перевагу перед іншими", - заявила Так.

Нагадаємо, раніше Світовий банк заявив, що готовий виділити Україні 1,25 млрд дол. на підтримку реформ і ще 1 млрд дол. до кінця 2014 р.