ua en ru

У Світовому банку розповіли, скільки Україна заощадить при оновленні парку вантажівок

У Світовому банку розповіли, скільки Україна заощадить при оновленні парку вантажівок Фото: Сату Кахконен (vsemirnyjbank)

Оновлення парку вантажівок дозволить заощадити 2,4 млрд євро

Оновлення парку важкого вантажного транспорту в Україні дасть можливість заощадити 2,4 млрд євро. Про це на презентації проекту постійної і логістичної стратегії та плану дій для України розповіла директор представництва Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, згідно з проектом, з 2017 по 2030 роки при оновленні парку вантажних автомобілів його продуктивність зросте на 35%, що дозволить заощадити 2,4 млрд євро.

"Ми розробили стратегію і план дій. Стратегія - це проект, ми очікуємо коментарів по ньому. Нам потрібна координація між різними міністерствами. Наша команда банку буде рада надавати підтримку у впровадженні", - зазначила Кахконен.

Крім того, приведення парку вантажівок у відповідність з міжнародними стандартами може знизити викиди СО2 на 28% і скоротити вдвічі викиди інших типів парникових газів.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав Світовий банк допомогти з реалізацією медичної реформи.