ua en ru

Усі митні пункти пропуску на Західній Україні вже розблоковано, - Клименко

Усі митні пункти пропуску на західному кордоні України розблоковані і працюють в штатному режимі. Про це повідомив в. о. міністра доходів і зборів Олександр Клименко.

Крім того, Клименко закликав громадян України не висловлювати свою політичну волю шляхом блокування митних постів і не радикалізувати це питання. Оскільки такі дії можуть завдати збитків і незручностей в першу чергу жителям Західної України.

"По-перше, ми вносимо форс-мажор для тих підприємств, які вже сформували свої логістичні ланцюжки поставок і взяли перед контрагентами зобов'язання. Ці незручності призводять до збитків і як наслідок - до недоотримання доходів бюджету. Дуже важливо розуміти, що блокування саме цих пунктів, товару та матеріальних цінностей, які йдуть - вони більше розраховані на потреби Західної України", - підкреслив глава відомства.

Коментуючи інформацію про те, що на одному з пунктів в Івано-Франківську було вилучено сервер, Клименко зазначив, що в регіонах серверів немає. "Є так звані маршрутизатори, які надають інформацію в центр обробки даних, який знаходиться в Києві. Тобто, блокування та вилучення цієї техніки веде тільки до незручностей, які відчувають підприємства імпортери та експортери", - сказав він.

Водночас, в.о. міністра запевнив, що його міністерство робить все для того, щоб нівелювати негативні наслідки від блокування митних постів.