ua en ru

ВРУ ратифікувала протокол про регістри викидів і перенесення забруднювачів

ВРУ ратифікувала протокол про регістри викидів і перенесення забруднювачів Фото: ВРУ

Відповідний законопроект підтримали 233 нардепа

Верховна Рада України ратифікувала протокол про регістри викидів та переносу забруднювачів. Відповідний законопроект №0078 підтримали 233 нардепи, передає кореспондент РБК-Україна.

Протокол був підписаний 21 травня 2003 року.

Наголошується, що метою законопроекту є ратифікація протоколу для створення єдиної уніфікованої електронної системи доступу до інформації про дозволи, звіти, матеріали перевірок у сфері охорони навколишнього середовища для органів влади і громадськості з метою надання доступу кожного громадянина до такої інформації та підвищення ефективності електронного управління в сфері охорони навколишнього середовища.

Підкреслюється, що система буде включати дозволи, звіти, матеріали перевірок у сфері охорони навколишнього середовища і дозволить подавати документи на отримання дозволів в електронній формі, а також дозволить оперувати комплексом системної інформації для прийняття екологічно значущих рішень.

При наявності системи РВПЗ місцеві або регіональні органи управління можуть оцінити стан місцевого навколишнього середовища і використовувати РВПЗ як один з джерел даних для оцінки ризиків, які існують для здоров'я населення і навколишнього середовища, скорочення забруднення. РВПЗ дозволить заручитися широкою громадською підтримкою в реалізації державної екологічної політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР ратифікувала угоду з Білоруссю про діяльність прикордонних уповноважених.