ua en ru

ВР відправила на доопрацювання законопроект про зміни в сфері нацбезпеки

ВР відправила на доопрацювання законопроект про зміни в сфері нацбезпеки Фото: Верховна Рада

Дане рішення з другого разу підтримали 226 депутатів нардных

Верховна Рада України відправила на доопрацювання в профільний комітет законопроект №2470а "Про внесення змін в деякі закони України з питань національної безпеки", передає кореспондент РБК-Україна.

Таке рішення з другого разу підтримали 226 нардепів. Спочатку надсилання документа на повторне перше читання підтримали 219 нардепів, при цьому за проект закону за основу проголосували 187 парламентаріїв

Наголошується, що метою законопроекту є приведення актів законодавства у відповідність із урахуванням змін, які відбулися у військово-політичної обстановки у світі та регіоні навколо України, визначених змін у внутрішній і зовнішній політиці держави


зокрема, пропонувалося внести зміни до законів “Про оборону України”, “Про правовий режим надзвичайного стану”, “Про правовий режим воєнного стану”.

На думку авторів, прийняття документа має сприяти створенню досконалої, чіткої та прозорої законодавчої бази у військовій сфері, приведення її у відповідність з основоположними документами оборонного планування.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України дозволила підрозділам забезпечення внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України займатися контррозвідувальною діяльністю.