ua en ru

ВРУ віднесла землі дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" до природно-заповідного фонду

ВРУ віднесла землі дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" до природно-заповідного фонду Фото: Верховна Рада України

Рішення підтримали 236 депутатів парламенту

Верховна Рада України віднесла території, на яких розташовані дитячі центри "Артек" і "Молода гвардія", до природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та рекреаційних земель.

Відповідний законопроект №2293а "Про внесення зміни до статті 2 закону "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" (щодо зміни призначення земельної ділянки) за основу і в цілому підтримали 236 депутатів ВРУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Території, на яких розташовані дитячі центри "Артек" і "Молода гвардія", належать відповідно до природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та рекреаційних земель з правом забудови виключно для задоволення потреб зазначених дитячих центрів відповідно до генерального плану їх розвитку, що затверджується Кабінетом Міністрів України", - сказано в тексті законопроекту.

У пояснювальній записці зазначається, що документ підготовлено з метою належного оформлення державним підприємством "УДЦ "Молода гвардія" права постійного користування закріпленою земділянкою та запобігання нанесення втрат державі шляхом незаконного вилучення окремих її частин.

Нагадаємо, ВРУ хоче заборонити вилучення, передачу у власність та надання у користування земельних ділянок, стосовно яких прийнято рішення про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду. Відповідний проект закону №2311 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері охорони природно-заповідного фонду України", який був попередньо обговорений, у першому читанні за основу підтримали 233 нардепа.