ua en ru

Верховна Рада звільнила від податку на нерухомість приватні школи і садки

Верховна Рада звільнила від податку на нерухомість приватні школи і садки Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення з другої спроби проголосували 226 нардепів

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в ціломузаконопроект № 2276 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення сприятливих умов для надання освітніх послуг дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами недержавної форми власності)". За відповідне рішення з другої спроби проголосували 226 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Під час першого голосування законопроект підтримали лише 225 парламентарів.

Як заявила голова комітету ВР з питань податкової і митної політики, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Ніна Южаніна, до другого читання до законопроекту надійшло 19 пропозицій, 12 з них враховано по суті.

"Як ми з вами і говорили під час першого читання, ми виключили із законопроекту перший та третій розділи законопроекту, які стосувались надання пільги по сплаті податку на прибуток та податку на землю. Ми залишили пільгу по податку на нерухоме майно. Тому прошу, з врахуванням того, що напрацьовано на комітеті, прийняти даний законопроект в цілому", - заявила Южаніна.

Так, законом звільняються дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади недержавної форми власності від сплати податку нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форми власності і джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Нагадаємо, Рада підтримала цей законопроект у першому читанні 17 червня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 274 нардепи при 226 мінімально необхідних.