ua en ru

Під час ракетних випробувань Україна запустила 14 ракет, - Бірюков

Під час ракетних випробувань Україна запустила 14 ракет, - Бірюков Фото: позаштатний радник президента України Юрій Бірюков розповів подробиці українських ракетних пусків

Всі запуски пройшли успішно

Під час ракетних випробувань, які пройшли в п'ятницю, 26 серпня, було успішно запущено 14 ракет. Про це повідомив позаштатний радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook.

"Було запущено 14 ракет. На різні дистанції і з різними начинками, обвішані датчиками, передають телеметрію. 14 запусків. 14 повністю успішний запусків", - написав Бірюков.

За його словами, йдеться про ракети РСЗВ нового покоління. Зразки були розроблені КБ "Луч" за рік.


"Ракета зможе пролетіти багато-багато десятків кілометрів, в процесі польоту стежити за своєю траєкторією і коригувати її, потрапити в ціль розміром з волейбольний майданчик, і випалити все на площі, що вимірюється футбольними полями", - повідомив позаштатний радник президента.

А сьогодні були запущені... (закреслено цензурою)... так... так, мені Пастор дозволив!... так, ось клятва кров'ю... Так ось ...

Опубліковано Юрієм Бирюковим 26 серпня 2016 р.

При підключенні цієї системи в єдине ціле з AN-TPQ-36 (рухома радіо-локаційна станція контрбатарейної боротьби) "можна двома-трьома уроками назавжди привчити сепаров і мельдонитов до того, що будь-який "кочовий міномет" буде гарантовано знищений протягом хвилин з моменту появи перших зарубок на радарі".

Позаштатний радник президента України також розповів, що завдання на розробку ракет була поставлене ще в 2014 році.

"Перші гроші стали виділятися на цю програму в середині 2015 року. А в середині 2016-го ми стоїмо вже на порозі розгортання виробничих потужностей з випуску", - написав він.

Нагадаємо, Україна провела перші випробування нової ракети.