ua en ru

За час перемир'я на Донбасі загинули 68 бійців АТО, - МЗС України

За час перемир'я на Донбасі загинули 68 бійців АТО, - МЗС України Фото: Євген Перебийніс

Також з моменту припинення вогню поранення отримали 274 українських військових

У Міністерстві закордонних справ України (МЗС) повідомили, що за час перемир'я на Донбасі загинули 68 бійців антитерористичної операції (АТО). Про це під час брифінгу повідомив спікер МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цілому, починаючи з моменту припинення вогню, з 15 лютого, терористи 2880 разів відкривали вогонь проти українських військових. Внаслідок обстрілів тільки в період з 19 по 28 квітня троє українських військовослужбовців загинули, 32 були поранені. Всього з 15 лютого загинуло 68 українських військовослужбовців, 274 були поранені", - зазначив Перебийніс.

Разом з тим, речник МЗС підкреслив, що російські збройні сили і незаконні збройні формування продовжують порушувати режим припинення вогню.

"Тільки в період з 19 по 28 квітня терористи 509 разів обстрілювали сили АТО, при цьому 5 разів були застосовані реактивні системи залпового вогню «Град», 29 раз ствольна артилерія, 166 - міномети, 19 - танки. Причому це техніка, яка була ніби-то відведена терористами, на чому так безапеляційно наполягають в Москві", - додав він.

Нагадаємо, ще 2 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що на Донбасі з моменту оголошення "режиму тиші" загинуло 75 бійців антитерористичної операції, 400 отримали поранення.