ua en ru

За час операції в Рацці 300 цивільних загинули від авіаударів коаліції, - ООН

За час операції в Рацці 300 цивільних загинули від авіаударів коаліції, - ООН Фото: ООН (flickr.com/un_photo)

З початку операції зі звільнення Ракки близько 160 тис. осіб залишили свої домівки

Інтенсивні удари авіації західної коаліції на чолі зі США призвели до загибелі щонайменше 300 цивільних жителів міста Ракка (Сирія), яке контролюється терористичним угрупованням "Ісламська держава". Про це заявили у незалежній міжнародній комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування подій в Сирії, передає Deutsche Welle.

За словами голови комісії Пауло Пінейро, операція зі звільнення Ракки, яку проводить коаліція арабських та курдських підрозділів "Демократичні сили Сирії", набирає обертів дуже швидко, внаслідок чого цивільні, з одного боку, опинились у небезпеці через жорстокий режим ісламістів, а з іншого - через інтенсивні повітряні удари коаліції.

Крім того, за даними незалежної комісії ООН щодо Сирії, з початку операції зі звільнення Ракки близько 160 тисяч осіб залишили свої домівки та стали біженцями.

Так, нова фаза операції зі звільнення Ракки розпочалася 6 червня, коли повстанці "Демократичних сил Сирії" розпочали наступ безпосередньо на місто. Наступ ведуть з трьох напрямків: півночі, сходу та заходу. 10 червня стало відомо, що повстанцям вдалося відбити у ІДІЛ перші два райони Ракки.

Нагадаємо, військова коаліція на чолі з США застосувала фосфорні бомби в Сирії, які несуть загрозу для життя і здоров'я мирного населення.