ua en ru

Під час кібератаки на Україну використовувалися системи "сірого інтернету", - Турчинов

Під час кібератаки на Україну використовувалися системи "сірого інтернету", - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (rnbo.gov.ua)

За словами Турчинова, багато держустанов не виконували доручення РНБО

Під час хакерської атаки на Україну, яка відбулася 27 червня 2017 року, використовувалися системи "сірого інтернету", зокрема, анонімайзери VPN, ТОR і так далі. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

"У той же час, активно використовувалися системи "сірого інтернету", зокрема, можливості VPN, ТОR т. д., які активно рекламуються на російських ресурсах, доступ до яких був заборонений рішенням РНБО", - сказав Турчинов.

Крім того, Турчинов заявив, що багато державні установи були схильні кібератаці з-за того, що системно не виконували рішення РНБО і доручення Національного координаційного центру кібербезпеки.

"Хочу підкреслити, що це не просто відсутність дисципліни. Ця бездіяльність - злочин, за який чиновники, які не забезпечили інформаційну безпеку своїх установ, повинні нести, в тому числі і кримінальну відповідальність", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що одним з механізмів поширення небезпечного вірусу "Petya" була система оновлення програмного забезпечення бухгалтерської звітності.