ua en ru

Збитки житлового фонду Донбасу за час АТО склали 2,4 млрд гривень

Збитки житлового фонду Донбасу за час АТО склали 2,4 млрд гривень Фото: у Донецькій області налічується понад 9 тисяч пошкоджених об'єктів житлового фонду

Під час АТО постраждали понад 15 тисяч житлових будинків у Луганській і Донецькій областях

За час проведення антитерористичної операції (АТО) об'єктів приватного житлового фонду і приватного домогосподарства в Донецькій і Луганській областях було завдано збитків на суму більш ніж в 2,4 млрд гривень. Про це заявив помічник народного депутата Олега Недавы Олександр Митрофанов під час засідання Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми отримали оперативні дані від Донецької і Луганської облдержадміністрацій про розмір цих збитків. По Донецькій області станом на 5 травня сума становить 1, 88 млрд гривень ... Що стосується Луганської області, то сума збитків становить 519,8 млн. гривень", - повідомив Митрофанов.


Він зазначив, що зараз в Донецькій області налічується понад 9 тисяч зруйнованих або пошкоджених об'єктів, серед яких понад 8 тисяч - приватні житлові будинки. Крім того, без опалення, газу та електроенергії на Донбасі залишаються понад 13 тисяч осіб.

У той же час у Луганській області в результаті проведення АТО було зруйновано або пошкоджено 6 тисяч 857 об'єктів.

Нагадаємо, на території Донецькій області на початок травня 2016 року на реконструкцію 2058 об'єктів витрачено вже 624,3 млн гривень.