ua en ru

За час АТО загинули 112 міліціонерів і 154 нацгвардейці, - Порошенко

За час АТО загинули 112 міліціонерів і 154 нацгвардейці, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Зону АТО з початку бойових дій пройшли 20 тис. правоохоронців

З початку проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України загинули 112 працівників міліції і 154 військовослужбовців Національної гвардії України. Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні на церемонії вручення державних нагород працівникам органів внутрішніх справ, військовослужбовців Нацгвардії, які брали участь в АТО, передає кореспондент РБК-Україна.

"20 тис. правоохоронців пройшли зону АТО з початку бойових дій",- заявив Порошенко.

За його словами, сьогодні в зоні проведення АТО, на фронті і прифронтовій зоні продовжують нести службу 3 тис. 275 працівників міліції та військовослужбовців Національної гвардії України.

Порошенко також повідомив, що з початку АТО загинули 112 працівників міліції і 154 військовослужбовців Нацгвардії.

Нагадаємо, 20 травня повідомлялося, що за час АТО загинуло 152 бійця Нацгвардії. З них 82 нацвардейца нагороджені орденом "За мужність", шістьом загиблим посмертно були присвоєні військові звання. Також в честь загиблих названі вулиці і відкрито меморіальні дошки у різних містах України. "Двоє гвардійців нагороджені найвищою державною нагородою України орденом "Золота Зірка". Їм присвоєно звання Герой України. Це генерал-майор Сергій Кульчицький, який загинув 29 травня 2014 р. у зоні бойових дій під час антитерористичної операції в місті Слов'янськ Донецької області. І лейтенант Богдан Завада, який підбив ворожий БТР, знищив 10 супротивників і цим допоміг бійцям перегрупуватися Нацгвардії на блокпосту. Після трагічної загибелі лейтенанта, терористи взяли телефон лейтенанта і почали знущатися по телефону над дружиною загиблого... Без батька залишився дванадцятирічний син", - повідомляла прес-служба Нацгвардії.