ua en ru

За час АТО загинули 1 тис. 675 українських військових, - Порошенко

За час АТО загинули 1 тис. 675 українських військових, - Порошенко Фото: Президент України Петро Порошенко

Нардепи та гості Ради вшанували хвилиною мовчання загиблих в ході АТО і Другій світовій війні

За час проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули 1 тис. 675 українських військовослужбовців. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченому Дню пам'яті та примирення з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі і завершення Другої світової війни, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом 1 тис. 675 українських воїнів віддали своє життя за Вітчизну, за нашу перемогу, - неминучу, тому що добро завжди перемагає зло. Прошу всю країну хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих і у часи Другої світової, і у нашій Вітчизняній війні за незалежність 2014-2015 років. Вічна їм пам'ять!", - сказав Порошенко.

Після цього нардепи та гості українського парламенту вшанували хвилиною мовчання загиблих в ході АТО і в Другій світовій війні.

Також Президент України звернувся до присутніх з проханням привітати оплесками льотчицю Надію Савченко та інших громадян України, які отримали звання Героя України.

"21 людині присвоєно високе звання Героя України. Країна повинна знати своїх героїв! Давайте привітаємо оплесками кожне прізвище: Надія Савченко, Ігор Герасименко, Ігор Гордійчук, Володимир Гринюк, Михайло Забродський, Василь Зубанич, Олександр Петраківський, Олександр Порхун, Сергій Собко, Олександр Трепак, Сергій Шаптала. 10 воїнів звання Героя отримали, на жаль, посмертно: Олександр Аніщенко, Богдан Завада, Євгеній Зеленський, Юрій Коваленко, Сергій Кривоносов, Сергій Кульчицький, Руслан Лужевський, Дмитро Майборода, Костянтин Могилко, Тарас Сенюк. Слава Героям", - сказав Президент.

Після цього присутні піднялися зі своїх місць і оплесками привітали Героїв України.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун відзначив внесок України в перемогу у Другій світовій війні.