ua en ru

ВР прийняла за основу проект закону про запровадження порядку встановлення та виплати компенсаційних виплат фізичним особам.

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону №1409 "Про внесення змін до закону "Про соціальні послуги" (щодо запровадження порядку встановлення та виплати компенсаційних виплат фізичним особам)". За відповідне рішення проголосували 366 депутатів з 412 зареєстрованих e залі.

Законопроектом пропонується визначити порядок встановлення та виплати компенсаційних виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги, безпосередньо у законі "Про соціальні послуги". Також пропонується встановити, що джерелом фінансування цих виплат є кошти місцевих бюджетів, які враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів.

Проектом передбачається скасувати частину шосту статті 7 щодо встановлення Кабінетом міністрів порядку і розмірів компенсаційних виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги, замість цього вводиться новий розділ (III-А). Він складається з 12-ти статей, якими визначені:
фізичні особи, які мають право на надання соціальних послуг та одержання компенсаційних виплат;
порядок призначення та розміри компенсації;
обмеження на виплату компенсації;
порядок встановлення та перегляд розміру компенсації;
випадки тимчасового зупинення виплати компенсації;
строки та порядок виплати компенсації;
порядок виплати несвоєчасно одержаної компенсації;
порядок і підстави перерахування розміру компенсації;
джерела фінансування виплат компенсації тощо.