ua en ru

ВР заслухає попередній звіт ТСК з питань розслідування законності прийняття рішень Нацтелерадіо щодо видачі ліцензій на мовлення

Верховна Рада України заслухає попередній звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування законності прийняття рішень Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання, переоформлення ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 рр. Про це під час засідання відповідної ТСК заявила голова ТСК, позафракційний депутат Інна Богословська, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому вона зазначила, постанова щодо надання попереднього звіту ТСК буде зареєстровано у Верховній Раді 23 вересня.
Зокрема І.Богословська повідомила, що у звіті ТСК викладено фактаж стосовно того, яка кількість членів Нацради приймала рішення 27 січня під час проведення конкурсу щодо надання аналогових частот каналам телебачення, інформація про рішення Нацради, яке існувало на той час, також будуть надані приписи Генеральної прокуратури щодо того чи були виконані вимоги закону щодо проведення цих конкурсів 28 січня, а також буде перевірено, що були виконанні заборони судів та Кабінету міністрів щодо цього питання (заборони щодо проведення конкурсів на надання аналогових частот). В тому числі буде надана інформація щодо надання аналогових частот щодо телеканалів "5 канал" та ТВі. "Ми вбачаємо, що може бути тенденція по скороченню мовлення державних телекомпаній, на користь комерційних, а також ми перевіримо інформацію з Нацради, щодо проведення конкурсів, в яких брали участь державні телекомпанії, але вони не отримали відповідних ліцензій", - сказала вона.
При цьому нардеп зазначила, що вищезазначеному питанню, окрім надання звіту ТСК буде приділено окреме засідання ТСК за участю Нацради.
Зазначимо, що на даний момент до ТСК входить 6 нардепів, серед яких немає членів опозиційних політичних сил, оскільки за словами І.Богословської вони не подали заявки на участь у відповідній ТСК.