ua en ru

ВР відновила право на доплати для працюючих у зоні відчуження громадян

ВР відновила право на доплати для працюючих у зоні відчуження громадян фото: Верховна Рада

Такі компенсації повинні мінімізувати негативний вплив іонізуючого випромінювання на працівників

Верховна Рада України (ВРУ) відновила право громадян, які працюють у зоні відчуження на встановлення доплат у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України. Відповідний проект закону №2524а "Про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо громадян, які працюють у зоні відчуження)" у другому читанні підтримали 233 нардепи, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, пропонується внести зміни в закон "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", доповнивши його статтею 39 по встановленню права громадян, які працюють у зоні відчуження на встановлення доплат у порядку і розмірах, визначених урядом.

"Громадянам, які працюють у зоні відчуження, встановлюється доплата в порядку та розмірах, визначених Кабінетом Міністрів України", - сказано в тексті закону.

Так, документ вступає в силу з 1 січня 2016 року.

Наголошується, що Кабміну доручено:

  • привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом;
  • забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом;
  • забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації положень цього закону;
  • забезпечити набуття чинності всіма зазначеними в цьому пункті нормативно-правовими актами одночасно з набранням чинності цим законом

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України в першому читанні підтримала законопроект "Про внесення змін до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту постраждалих осіб)".