ua en ru

ВР затвердила випуск ОВДП у 2014 р. для придбання акцій додемісії "Держзембанку" на 200 млн грн

Верховна Рада України затвердила випуск у 2014 р. ОВДП для придбання акцій ПАТ "Державний земельний банк" на суму 200 млн грн

Верховна Рада України затвердила випуск у 2014 р. ОВДП для придбання акцій ПАТ "Державний земельний банк" на суму 200 млн грн. Це випливає з висновку комітету ВР з питань бюджету щодо законопроекту № 3000 "Про державний бюджет України на 2014 р.", текст якого є в розпорядженні РБК-Україна.

Депутати доповнили закон про держбюджет статтею 23 такого змісту: "Надати право Кабінету міністрів України здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в межах обсягів, встановлених додатком № 2 до цього закону, у сумі 200 млн грн з подальшим придбанням у державну власність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії ПАТ "Державний земельний банк".

Нагадаємо, народні депутати України сьогодні схвалили без обговорення законопроект № З000 "Про державний бюджет України на 2014 р.". За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів.

Голова комітету з питань бюджету Євгеній Гєллєр запропонував врахувати кілька додаткових пропозицій до законопроекту, зокрема зміни редакцій низки статей і зазначив, що для врахування цих пропозицій необхідно уточнити відповідні показники доходів і видатків за загальним і спеціальним фондами, збалансувавши показники загального фонду за рахунок збільшення зовнішніх запозичень з відповідним корегуванням показників дефіциту і державного боргу.