ua en ru

ВР удосконалила відбір учасників закупівель для потреб оборони

ВР удосконалила відбір учасників закупівель для потреб оборони Фото: Верховна Рада України

Документ у другому читанні підтримали 294 нардепи

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №4288 "Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони". Документ підтримали 294 депутати ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

зокрема, законопроектом передбачається, що процедури закупівлі товарів, виконання робіт і надання послуг здійснюватимуться за переговорної процедурою, відмінною від процедури, встановленої законом "Про публічні закупівлі". Особливість переговорної процедури полягає у проведенні відбору учасників закупівель через електронний аукціон на конкурсній основі.


З цією метою учасники подають певний перелік документів і цінова пропозиція. З метою підвищення відповідальності учасників державних закупівель законопроектом передбачено право замовника передбачати необхідність надання учасником забезпечення цінової пропозиції у вигляді гарантії та обов'язки замовника відхилити заявку учасника у разі неодноразового вчинення ним порушень при проведенні процедур закупівель.

Документом також передбачається можливість укладення рамкових угод і договорів за рамковою угодою з учасниками, які визначаються шляхом проведення електронного аукціону.

Встановлюється у вигляді виключення право замовника делегувати повноваження на проведення переговорної процедури закупівлі у разі неможливості її проведення, що виникла у зв'язку з відсутністю більш 24 годин доступу до мережі Інтернет, викликаним дією обставин особливого періоду, антитерористичної операції чи надзвичайного стану.

Нагадаємо, 11 травня комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства схвалив, підтримав і запропонував включити до порядку денного поточної сесії парламенту проект закону про відшкодування збитків за зруйноване (знищеного) або пошкоджене приватне житло особам, приватне житло або приватні домогосподарства яких було пошкоджено (зруйновані) під час проведення антитерористичної операції (№ 4301 від 24.03.2016 року).