ua en ru

ВР врегулювала порядок приєднання громад до раніше об'єднаних громадам

ВР врегулювала порядок приєднання громад до раніше об'єднаних громадам Фото: Верховна Рада

Законопроект підтримав 241 нардеп

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №4772 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)". Документ підтримав 241 парламентар, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законом передбачається спрощення процедури фінансової децентралізації, в ньому також визначаються параметри, по досягненню яких об'єднана громада може вважатися дієздатною.

Згідно з проектом, громада повинна бути створена навколо передбаченого перспективним планом центру і в ній має проживати не менше половини жителів від певного планом кількості. Після досягнення зазначених параметрів кожна наступна громада зможе об'єднуватися з подібною громадою за спрощеною процедурою.

При цьому передбачається, що в разі приєднання громади до раніше об'єднаної громаді, повноваження глави і місцевої ради приєднаної громади припиняються і в ній проходять додаткові вибори депутатів в об'єднаний рада.

Однак визначається, що вибори глави об'єднаної територіальної громади при приєднанні до неї громади проводитися знову не будуть.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія призначила вибори в 40 територіальних громадах на 30 квітня 2017 року.