ua en ru

ВР не змогла відстояти безкоштовний проїзд у громадському транспорті для дітей-чорнобильців

ВР не змогла відстояти безкоштовний проїзд у громадському транспорті для дітей-чорнобильців Фото: ВР не змогла відстояти безкоштовний проїзд у громадському транспорті для дітей-чорнобильців

Також закон передбачав доплату громадянам, які працюють у зоні відчуження і пенсії постраждалим у Чорнобильській катастрофі

Верховна Рада України (ВРУ) не змогла подолати вето президента законопроекту №2093, за яким дітям-чорнобильцям надається право на безкоштовний проїзд по Україні на всіх видах транспорту (крім таксі), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за те, щоб відхилити закон проголосували 48 парламентаріїв, а за подолання вето президента проголосували 214 нардепів при мінімально необхідних 300. Таким чином, глава ВРУ Андрій Парубій оголосив, що закон вважається відхиленим.


Законом також надавалося дітям-чорнобильцям право на безплатне виховання (утримання) у державних та комунальних дошкільних навчальних закладах.

Також передбачалася одноразова компенсація неповнолітнім дітям або дружині померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які не одружилися вдруге.

Законом встановлювалась доплата в установленому Кабінетом міністрів порядку громадянам, які працюють у зоні відчуження. А пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи повинні були виплачуватися у повному розмірі, без урахування отриманого доходу.

Нагадаємо, раніше Верховная Рада дозволила громадянам приватизувати житло в гуртожитках безкоштовно після 5 років проживання.